Seful Inspectiei de Prevenire din cadrul ISU Prahova, DEMIS! Primele MASURI dupa tragedia de la Ferma Dacilor

Viorel Iliescu

Incendiu ferma dacilor

În urma tragicului eveniment petrecut la Complexul turistic „Ferma Dacilor” din Tohani, județul Prahova, în data de 26 decembrie 2023, autoritățile au luat măsuri radicale. În cadrul unei analize efectuate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), în prezența oficialilor de la nivelul județului Prahova, s-au stabilit pași importanți în investigarea și prevenirea unor astfel de tragedii.

Prima decizie majoră a fost schimbarea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova, o măsură ce subliniază seriozitatea cu care este tratată situația. În plus, un comunicat oficial a relevat trimiterea unei echipe de control la nivelul ISU Prahova, pentru a evalua activitatea de prevenire și clarificarea aspectelor neconcludente din analiza Departamentului pentru Situații de Urgență.

Mai mult, a fost sesizată implicarea organelor de cercetare penală, pentru a investiga posibilele infracțiuni care ar putea fi legate de acest incident. Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a început cercetări in rem pentru distrugere din culpă ce a condus la acest dezastru.

Aceste demersuri vin în contextul în care, în urma incendiului devastator de la „Ferma Dacilor”, a fost exprimat un interes public intens. Comunicatele oficiale subliniază transparența și seriozitatea cu care se tratează această tragedie, încercându-se, în același timp, stabilirea responsabilităților și prevenirea unor astfel de evenimente în viitor.

Lasă un comentariu