Raed Arafat: ,,Ferma Dacilor ar fi trebuit inchisa in 2019 – Pompieri fortati sa iasa la PENSIE din cauza neregulilor

Viorel Iliescu

Arafat Ferma Dacilor ar fi trebuit inchisa in 2019

Fostul șef al Inspectoratului județean Prahova și adjunctul acestuia au fost demiși în urma unor sesizări, relevă Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a dezvăluit într-o intervenție televizată că Ferma Dacilor ar fi trebuit să fie subiectul unor controale mai riguroase încă din 2019. Arafat a subliniat că fostul inspector șef al Inspectoratului județean Prahova și fostul său prim adjunct, demisionați acum doi ani, au plecat în urma unor nereguli semnalate în activitatea lor.

Potrivit lui Arafat, un control efectuat în 2019 a evidențiat șase nereguli la Ferma Dacilor, pentru care s-au emis doar avertismente. Cu toate acestea, nu s-a mai efectuat nicio altă inspecție de atunci, o situație considerată neobișnuită, în special având în vedere că, în mod normal, după constatarea unor nereguli, urmează verificări suplimentare.

Raed Arafat a exprimat surprinderea față de lipsa de acțiune ulterioară, chiar dacă perioada pandemiei și primele luni ale conflictului din Ucraina au putut determina o anumită întârziere în efectuarea controalelor. Totuși, a mai rămas restul anului 2022 și anul 2023, timp în care nu s-au înregistrat alte vizite de inspecție la Ferma Dacilor, fapt ce ridică semne de întrebare.

Lasă un comentariu