Intră în lumea fascinantă a Prințesei Hamster: O carte care va cuceri imaginația copiilor!

Viorel Iliescu

Misiunea literaturii pentru copii este una certă: să inspire, să stimuleze curiozitatea pentru mediul înconjurător, să antreneze capacitatea celor mici de a fi creativi, contribuind semnificativ la dezvoltarea cognitivă. Abilitățile de citire, vocabularul, gândirea critică și analitică – toate aceste laturi cunosc o îmbunătățire semnificativă în momentul în care îți obișnuiești copilul cu lumea lecturii. Descoperă împreună cu cel mic lumea plină de umor și aventuri a cărții „Prințesa Hamster”, scrise de Ursula Vernon, o lectură adecvată și îndrăgită de copiii cu vârsta între 6 și 10 ani.

Descoperă intriga și personajele cărții „Prințesa Hamster”

Generația tânără este încă de la început atrasă de designul colorat al cărții, dar și de ilustrațiile atât de vii și amuzante, toate acestea având un efect pozitiv asupra procesului de stimulare a imaginației. Acțiunea se concentrează în jurul protagonistei Harriet Hamsteros, o prințesă plină de viață, atipică și curajoasă, care face parte din neamul rozătoarelor și care îi încântă pe cititori cu o mulțime de aventuri pline de farmec și haz. 

În ciuda tipologiei prințeselor și prinților din cărțile clasice de povești, Ursula Vernon a conturat o prințesă hotărâtă, care nu are nevoie de ajutorul unui prinț să o salveze de primejdii. Harriet își exprimă liber gândurile și, ei bine, știe să rezolve fracții. Cum în viața fiecărei prințese trebuie să fie un blestem, așa se întâmplă și în cazul său din cauza zânei malefice, Ursitoarea Șombros. Pentru că povestea face referire la „Frumoasa Adormită”, blestemul este ca prințesa hamster să cadă într-un somn mortal la vârsta de 12 ani.

Scriitoarea a avut, însă, o altă abordare pentru protagonistă. Spre deosebire de prințesele care oftează, leșină și se plimbă boeme prin castel, Harriet nu a primit vestea blestemului ca pe un șoc, ci atunci și-a dat seama cât de puternică este, hotărând să se bucure de viață la capacitate maximă în stilul său propriu: lupte cu săbii, sărituri de pe stânci, cutreierat de noi tărâmuri. 

Harriet nu vrea să își petreacă restul vieții într-un turn făcut de părinții săi, așteptând orânduirea blestemului; aceasta vrea să cunoască și să lege prietenii, să-i salveze pe cei la ananghie și să se bucure de toate aventurile care i se ivesc, scriindu-le părinților săi despre fiecare în parte. Când totuși se apropia aniversarea celor 12 ani, prințesa s-a întors acasă resemnată. Cu toate acestea, blestemul nu s-a orânduit așa cum se așteptau toți. Descoperă împreună cu fiul sau fiica ta firul narativ atractiv, dialogurile amuzante și ilustrațiile pline de farmec are fiecărei cărți în parte.

Cărțile de la Librăria Citilă: îmbunătățește vocabularul și abilitățile de lectură ale copilului tău 

La librăria Citilă vei descoperi o colecție vastă de cărți, care au menirea de a le evoca celor mici valori educaționale și principii, cu un rol fundamental în procesul de dezvoltare, aceștia descoperind cum să depășească granițele gândirii și cum să găsească soluții la diverse provocări și probleme. „Prințesa Hamster” este o astfel de carte, din care cei mici vor extrage lecții valoroase.

Pentru o dezvoltare cognitivă, psihică și emoțională, părinții trebuie să se implice activ în lecturarea cărților împreună cu cei mici. Pe lângă faptul că este o activitate care întărește legătura părinte-copil, creând amintiri de neuitat, lectura cărților cu cei mici este o modalitate eficientă prin care aceștia își îmbogățesc vocabularul, dar își și dezvoltă imaginația. La librăria Citilă vei găsi disponibile volumele de cărți „Prințesa hamster”, care nu trebuie să lipsească din biblioteca generației tinere. 

Dacă ești părintele unui copil energic, dornic să descopere cât mai multe povești pline de magie și haz, profită de oferta disponibilă de cărți de la librăria Citilă, unde vei descoperi o gamă largă de cărți cu subiecte diverse, printre care se numără și preferata celor mici, „Prințesa Hamster”.

Lasă un comentariu