Ferma Dacilor, controlată de toţi, amendată de nimeni. ISU mânca gratis, iar poliţiştii aveau reducere la cazare

Viorel Iliescu

Ferma Dacilor

Ferma Dacilor, un complex turistic care a cunoscut un succes rapid în ciuda unor grave nereguli, a fost devastată recent de un incendiu. Fondată acum 10 ani de Cornel Dinicu, un fost bodyguard cu legături în lumea interlopă și politică, afacerea a funcționat fără avizele necesare și în lipsa autorizațiilor de construcție.

Deschisă fără a exista în acte până în 2020, pensiunea nu a primit niciodată aviz de funcționare sau autorizații de construcție. Primarul din Gura Vadului, Sora Nicolae Marius, a menționat că un certificat de edificare a fost emis în 2020, dar autorizația de funcționare nu a fost niciodată solicitată. Această situație ridică întrebări serioase despre supravegherea instituțiilor statului.

Toate autoritățile relevante, inclusiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspecția Muncii și Poliția din Prahova, au efectuat controale la Ferma Dacilor, dar neregulile nu au fost sancționate corespunzător. Prefectul Prahova, Virgiliu-Daniel Nanu, a confirmat că pensiunea nu avea autorizație ISU și că la controale s-au dat doar avertismente.

Mai mult, un dosar de corupție deschis de DNA, care viza un control al pompierilor la Ferma Dacilor, a fost închis la începutul acestui an, fără a găsi fapte concrete. Această decizie a fost criticată de avocatul Adrian Cuculis, care a subliniat implicațiile etice ale acestor practici.

Pensiunea, cu toate acestea, a primit un certificat oficial de la Ministerul Turismului și o stea, confirmând suspiciunile privind influența conexiunilor politice și interlope în funcționarea sa. De asemenea, cel mai mare sindicat din Poliția Română, SNPPC, a promovat afacerea lui Cornel Dinicu, oferind polițiștilor reduceri la cazare și masă.

Cu planuri de extindere și o viziune ambițioasă, Cornel Dinicu se confruntă acum cu consecințele grave ale unui incendiu care a distrus proprietatea și a scos la iveală o rețea de corupție și nereguli.

Lasă un comentariu