El este Raul, copilul-minune din Constanța care vorbește șapte limbi străine, admis la universitate, fără admitere: ”România este acasă”

Viorel Iliescu

El este Raul, copilul-minune din Constanța care vorbește șapte limbi străine, admis la universitate

Raul Babi, un elev excepțional de la Școala Gimnazială 37 din Constanța, uimește lumea academică atât din România, cât și din străinătate. În ciuda vârstei sale fragede de 15 ani, Raul a obținut distincții nobiliare și este membru al unor societăți de elită, având o pasiune neobișnuită pentru limbile străine. Copilul-minune a devenit un nume cunoscut în mediul online după ce a scris o scrisoare adresată fostului premier Florin Cîțu, cerându-i să acorde mai multă atenție educației elevilor din România.

Venind dintr-o familie cu posibilități financiare medii, Raul a demonstrat abilități remarcabile încă de la vârsta de 11 luni. Mama sa, Romica Babi, a remarcat abilitatea sa precoce de a vorbi și de a crea un limbaj propriu, semn al talentului său pentru limbile străine.

Raul s-a distins în numeroase competiții academice, obținând locul I la Olimpiada Națională de Limba Latină. Vorbește fluent engleza, germana, armeană, turcă, greacă, chineză și Esperanto și a primit distincții prestigioase, inclusiv titluri nobiliare și medalii internaționale. Tânărul face voluntariat în timpul liber și este apreciat de profesori și colegi pentru dedicarea sa.

Deși are posibilitatea de a studia în străinătate, Raul se simte profund legat de România și vede viitorul său aici. Este interesat de domeniul juridic, dar rămâne prudent în stabilirea direcției sale de carieră.

Mama sa îl privește cu mândrie și subliniază importanța unei educații echilibrate și responsabile. Ea sfătuiește părinții să recunoască și să sprijine talentele naturale ale copiilor lor.

Raul Babi rămâne un exemplu de excelență și dedicare pentru tinerii din România, reușind să inspire atât prin realizările sale, cât și prin umilința și dragostea pentru țara sa.

Lasă un comentariu