Cum alegi țeava pentru încălzire în pardoseală?

Whitepress

Dacă v-ați hotărât să apelați la un sistem de încălzire prin pardoseală, cu siguranță este foarte important ca toate materialele, elementele și echipamentele utilizate să fie compatibile și de calitate. Cum montajul și tot ceea ce intră la o astfel de instalație trebuie să asigure o funcționare cât mai sigură, eficientă și de durată, ne-am gândit ca în acest articol să vorbim și despre cum alegi țeava pentru încălzire în pardoseală.

Există o serie de criterii care trebuie să fie întotdeauna luate în calcul atunci când investiții, inclusiv în țevile care vor fi folosite pentru încălzirea prin pardoseală. Și acestea trebuie să fie obiective, verificate și conform unor standarde oficial, nu conform unor recomandări sau testări făcute de ”meșteri cu experiență”.

Iată câteva detalii de care să ții cont când alegi țeava pentru încălzire în pardoseală?

1.  Tipul de țeava  cel mai potrivit și recomandat

În clipa de față există foarte multe opțiuni de produse, de la producători și branduri variate, inclusiv  românești. Astfel, dacă vreți să faceți o alegere potrivită, veți lua în calcul  nu doar caracteristicile,  avantajele și recomandările oferite de producător, ci și brandul. Cumpărătorii pot alege în acest sens între țevi: PE-Xa, PE-Xc, PE-RT ș.a. , ce pot avea denumiri diferite în funcție de producător.

2.   Transfer termic și rugozitate internă

Ceea ce face ca sistemul de încălzire să fie mai eficient și mai rentabil, este transferul temic oferit de țeavă și rugozitatea internă. Dacă testele și specificațiile indică coeficienți mai ridicați în aceste privințe, luați în calcul opțiunile cu cele mai bune și avantajoase caracteristici.

3. Durată de viață

Evident că în cazul țevilor actuale riscului  ca o fisură să ducă la un dezastru și să necesite o lucrare de amploare este foarte mic. Majoritatea țevilor pentru încălzire prin pardoseală sunt garantate între 10 și 50 de ani. Însă această durată poate fi influențată de mulți alți factor, printre care cei mai importanți sunt oferiti de: calitatea materialului și lucrării,  modul de exploatare și de întreținere a sistemului. 

4. Ușurința de montare

Acest detaliu este foarte important pentru eficientizarea proiectului și reducerea timpului necesar pentru finalizarea lucrării și  pentru punerea în funcțiune. Tocmai de aceea, dacă vreți să aveți un proiect de calitate, livrat în timp cât mai scurt, cereți întotdeauna și un sfat de la echipele care se ocupă de montaj, nu doar de vânzare de materiale. 

5. Bugetul aflat la dispoziție

Fiind vorba despre un sistem de încălzire cu costuri ceva mai ridicate, este foarte important  ca în alegerea tipului de țeavă pentru încălzire în pardoseală consideră prețul per materiale și montaj,  să luați să luați în calcul și costul cu materialele de construcție necesare, care pot influența semnificativ costul total al lucrări. Pe piață există în prezent suficiente soluții de produs și alternative, care pot antrena un preț al proiectului mai rentabil.

Pentru soluții de ultimă generație, cele mai noi produse și cele mai bune rezultate recomandăm să apelați la specialiști, în furnizare de materiale pentru instalații de încălzire prin pardoseală, proiectare si punere în operă, așa cum e echipa Quickshop.

Lasă un comentariu