Culoarea purtată de Revelion care poate aduce bogăție în noul an. Puțini români știu asta

Viorel Iliescu

Culoarea purtată de Revelion care poate aduce bogăție în noul an

Noaptea de Revelion este încărcată de tradiții și superstiții, fiecare cu promisiunea unui an nou prosper și fericit. În centrul acestor credințe populare se află ideea că anumite culori vestimentare pot influența norocul și bogăția în anul ce urmează.

Una dintre cele mai interesante superstiții este aceea care recomandă purtarea culorii verde închis în noaptea dintre ani. Acesta nu este un simplu capriciu estetic, ci are o semnificație profundă. Verdele închis, simbolizând culoarea banilor, este văzut ca un magnet pentru prosperitate și abundență financiară. Mai mult, fiind rezultatul combinării a două culori principale, albastru și galben, se crede că aduce echilibru și armonie în viața purtătorului.

Tradiția nu impune un cod vestimentar strict; fie că este vorba despre o ținută completă sau doar un accesoriu în această nuanță, important este ca verdele să fie prezent în noaptea de Revelion.

Pentru cei care nu preferă verdele, superstițiile oferă alternative. Nuanțele de galben, simbol al optimismului și speranței, sunt de asemenea recomandate pentru a atrage un început de an pozitiv și plin de succes. Aceste credințe, deși par a fi simple obiceiuri, reflectă dorința oamenilor de a începe anul nou cu speranță și încredere într-un viitor mai bun.

Lasă un comentariu