Alexia și Aris Eram vorbesc franceza din motive familiale la „America Express”

Viorel Iliescu

La emisiunea „America Express” de pe Antena 1, concurenții Alexia Eram și Aris Melkior, copiii cunoscutei prezentatoare Andreea Esca, au atras atenția prin utilizarea frecventă a limbii franceze în conversațiile lor. Explicația acestei preferințe lingvistice este însă departe de a fi un mister sau o strategie elaborată, ci se bazează pe legăturile familiale.

Alexandre Eram, tatăl lui Alexia și Aris, este de origine franceză și a pus un accent deosebit pe educația bilingvă a copiilor săi. Astfel, Alexia și Aris au fost încurajați să învețe franceza încă din copilărie, beneficiind de un mediu educațional francofon, prin frecventarea Liceului Francez Anna de Noailles. Această expunere timpurie la cultura și limba franceză le-a facilitat o exprimare naturală în acest idiom, mai ales în situații care necesită discuții mai complexe.

Familia Esca-Eram îmbină în mod armonios cele două culturi, română și franceză, după cum explică Alexandre Eram. Decizia de a vorbi franceza cu copiii a fost contrabalansată de Andreea Esca, care a optat pentru limba română, menținând astfel un echilibru lingvistic în familie.

Aris și Alexia Eram sunt acum participanți în cadrul emisiunii „America Express”, unde au avut ocazia să împărtășească diverse aspecte din viața lor personală. Într-un podcast recent, au dezvăluit mai multe despre educația lor strictă la liceul francez, inclusiv experiența lui Aris de a fi fost exmatriculat temporar.

Întâlnirea dintre Andreea Esca și Alexandre Eram, care a condus la o poveste de dragoste de lungă durată, a avut loc la o petrecere în România, consolidând astfel legăturile interculturale ale familiei.

Lasă un comentariu