Adriano Celentano, la 80 de ani: De la ceasornicărie la strălucirea pe scenele lumii

Viorel Iliescu

Adriano Celentano, un nume emblematic al scenei muzicale și cinematografice italiene, a ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani. Născut la 6 ianuarie 1938 în Milano, Celentano a făcut din pasiunea sa pentru muzică și actorie un adevărat stil de viață, inspirând generații întregi prin talentul său.

În ciuda unui start dificil în viață, marcat de renunțarea la școală la vârsta de 12 ani din cauza lipsurilor materiale, Celentano nu a renunțat niciodată la meseria de ceasornicar, pe care a îndrăgit-o profund și a continuat să o practice chiar și după ce a devenit un artist de renume.

Cariera sa muzicală a luat avânt la vârsta de 18 ani, când a început să participe la diferite festivaluri, câștigându-și treptat faima atât în Italia, cât și pe plan internațional. Notorietatea sa a crescut exponențial după primul rol într-un film și participarea la celebra peliculă „La Dolce Vita” sub regia lui Federico Fellini.

În anul 1961, participarea sa la Festivalul de la Sanremo cu piesa “24.000 baci” a fost un punct de cotitură, iar în același cadru își întâlnește viitoarea soție, Claudia Mori. Împreună, au devenit un cuplu emblematic pe scena italiană, având trei copii, dintre care Rosalinda Celentano este cunoscută pentru rolul său în filmul „The Passion of the Christ”.

Pe lângă succesul în muzică, Celentano s-a distins și ca actor, cu roluri memorabile în filme precum „Serafino” și prezențe marcante în televiziune. La 70 de ani, a reușit să impresioneze prin reluarea turneelor, care s-au bucurat de un succes extraordinar.

Adriano Celentano va rămâne în memoria publicului nu doar pentru talentul său, ci și pentru personalitatea sa carismatică, expresivă și rebelă, care l-a făcut adesea subiectul unor scandaluri, cum a fost cel din ziua nunții sale, când a ales să se căsătorească într-un mod neconvențional, la ora 3 noaptea.

Lasă un comentariu